Historie Van Nieuwpoort betonmortel

In de jaren vijftig is Van Nieuwpoort een van de pioniers in de ontwikkeling van transportbeton in Nederland door deel te nemen in de oprichting van de Goudse Betonmortel Centrale. De Goudse Betoncentrale (GBC) is vanaf de start in 1959 de kraamkamer en proefvijver voor de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de divisie betonmortel binnen het familiebedrijf Van Nieuwpoort. De GBC is voor die tijd een hypermoderne centrale waarin de grondstoffen elektronisch gewogen en geregistreerd worden. 

betonmortel historieMeer centrales

Door overnames en acquisities, in het bijzonder de overname van de Van der Maas Groep in 1977 met diverse deelnemingen in betonmortelcentrales in het noorden en zuiden van het land, wordt Van Nieuwpoorts marktpositie sterk vergroot. Aanvankelijk behielden de afzonderlijke bedrijven hun eigen identiteit en later kwamen zij onder de bekende Van Nieuwpoort uitstraling. Inmiddels heeft Van Nieuwpoort Betonmortel belangen in 12 betoncentrales verspreid door Nederland. 

Duurzaamheid

Sinds de jaren 2000 heeft de Van Nieuwpoort Groep een sterke focus op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat duurzame woning-, industrie- en wegenbouw de toekomst heeft. Door duurzaam te produceren en door het leveren van duurzame producten wil de Van Nieuwpoort Groep bijdrage aan een verdere verduurzaming van de bouw. Deze filosofie heeft in de afgelopen jaren een sterk sturing gegeven aan de innovatie van onze producten en inmiddels heeft Van Nieuwpoort Betonmortel een breed scala aan duurzame betonproducten ontwikkeld met een laag CO2 profiel dat volledig in het duurzaam bouwen past.

Laatste nieuws