Veilig werken

Van Nieuwpoort betonmortel voert al jaren een actief veiligheidsbeleid. Onze medewerkers zijn het visitekaartje van ons bedrijf. En daar zijn we zuinig op! Veilig werken staat daarom hoog bij ons in het vaandel. En niet alleen de veiligheid van onze eigen medewerkers is van groot belang, wij willen ook waken over de veiligheid van andere mensen die werkzaamheden onder onze verantwoordelijkheid uitvoeren.

Veiligheidscampagne 

De brancheorganisatie van de betonmortelindustrie heeft een ludieke manier gevonden om het veiligheidsbewustzijn onder haar medewerkers in aan te spreken. In de afgelopen maanden werden de chauffeurs van de truckmixers met posters van  Ferry Slim gewezen op het risico van ‘terugkubelen', op het niet dragen van een gehoorbeschermer of helm, op stofexplosies tijdens het lossen van de bulkwagen, op het wegzakken van het voertuig, op signalering en zichtbaarheid en valbeveiliging. En er volgen nog meer onderwerpen. 

Aard bedrijfsongevallen

Een groot deel (41%) van letsels in de bouw heeft te maken met vallen van hoogte of met verstappen, struikelen of uitglijden. Het komt ook voor dat werknemers geraakt worden door vallende voorwerpen, machines of gereedschap. Mensen die een arbeidsongeval meemaken, ondervinden later vaak psychische en gezondheidsklachten. Wat vaak vergeten wordt zijn de financiele gevolgen voor zowel werkgever als werknemer. Met de Ferry Slim campagne hopen we de veiligheid op het werk verder te verbeteren.

Laatste nieuws