Over Van Nieuwpoort Bouwgrondstoffen

Van Nieuwpoort Bouwgrondstoffen levert jaarlijks zo’n 7 miljoen ton hoogwaardig zand, grind, steenslag en andere bouwgrondstoffen voor de bouw van woningen, ziekenhuizen, bruggen en wegen. Wij zijn thuis in de wereld van betonmortel, betonproducten, asfalt en infrastructuurwerken Zo’n 5 miljoen ton van de grondstoffen die worden verhandeld, wordt door Van Nieuwpoort Bouwgrondstoffen gewonnen uit eigen projecten. Projecten die zorgvuldig, duurzaam en met een nuttige nabestemming worden ontwikkeld en gerealiseerd. In Gouda, Maassluis, Sterrebeek (Brussel), Gummersbach (Duitsland) en Arnsberg-Holzen (Duitsland), coördineren onze logistieke specialisten de planning van vele schepen en vrachtwagens om tijdig en efficiënt te leveren bij onze klanten.

Duurzaam bouwen begint met duurzame winning van de grondstoffen. Onze zand- en grindprojecten zorgen voor meerwaarde voor mens en milieu. Door de winning van zand en grind langs de rivieren, wordt de afvoercapaciteit van de rivieren vergroot en wordt Nederland beter beschermd tegen overstromingen. In vrijwel alle gevallen levert een zand- of grindproject nieuwe natuur op, zelfs al tijdens de uitvoering. Interessante natuur die vaak via struinpaden voor recreanten toegankelijk is. Door samen te werken met betrokken overheden, omwonende, andere bedrijven en natuurorganisaties worden diverse belangen verenigd. Zorgvuldig vormgegeven zand- en grindprojecten dragen zo bij aan een betere woon- , werk- en leefomgeving voor de mensen.

Meer over winning van grondstoffen zie je in deze reportage van Doe Maar Duurzaam van RTL7.

Van Nieuwpoort Bouwgrondstoffen sluit zich aan bij de 10 uitgangspunten die door Cascade zijn geformuleerd voor duurzame zand- en grindwinning. Zie ook www.cascade-zandgrind.nl.

Met geavanceerde, vaak door onszelf ontwikkelde, schone en zuinige installaties wordt het zand en grind in de projecten gewonnen en geproduceerd. Onze vakmensen zorgen via een heel uitgekiend en efficiënt productieproces voor de juiste samenstelling en kwaliteit van het zand- en grind, dat door de klant gevraagd wordt. Vanzelfsprekend zijn al onze producten bij levering voorzien van de relevante keurmerken en productcertificaten.

Dit alles maakt ons een vooraanstaande speler in de winning, productie en handel van bouwgrondstoffen.

Laatste nieuws